Κούγιας: «Καταθέσαμε αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας για τον Λιγνάδη»-Αύριο η απολογία

186
Κούγιας: «Καταθέσαμε αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας για τον Λιγνάδη»- Αύριο η απολογία

Προθεσμία για αύριο, Πέμπτη, το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί πήρε από την ανακρίτρια ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας αναφέροντας ότι ο εντολέας του δεν εκληθή να δώσει εξηγήσεις.

Νωρίτερα, ο γνωστός ποινικολόγος απέδωσε σε αντιζηλίες και σε φθόνο τις καταγγελίες εναντίον του εντολέα του.

«Εμφανιστήκαμε με τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη στην κα ανακριτή και ζητήσαμε τα εξής. Πρωτίστως υποβάλλαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς ο αρμόδιος  εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση περιόρισε το αποδεικτικό υλικό στην κατάθεση από τις μηνύσεις των φερόμενων παθόντων, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος, δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

«Σύμφωνα με τις δικονομικές διατάξεις, προκαλείται απόλυτη ακυρότητα, όταν ο φερόμενος πως διέπραξε οποιαδήποτε πράξη, είτε πλημμέλημα είτε κακούργημα, δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών των μαρτυρικών καταθέσεων και να καταθέσει είτε γραπτές είτε προφορικές εξηγήσεις σε αυτόν που κάνει την προανάκριση», πρόσθεσε ο ποινικολόγος.

«Ο εντολέας μου από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Κούγιας: «Καταθέσαμε αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας για τον Λιγνάδη»- Αύριο η απολογία