Κουλουράκια ούζου

140
Κουλουράκια ούζου

Για 35+ κομμάτια

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 3+½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 1 πρέζα αλάτι

- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

- 1 κουταλάκι σούπας γλυκάνισος

- ¾ φλιτζανιού ζάχαρη

- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο

- 2 αυγά

- Μισό φλιτζάνι ούζο

- Χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε όλα τα στεραιά υλικά σε μπολ, δηλαδή το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το γλυκάνισο. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

2. Βάζουμε σε μπολ το λάδι και τη ζάχαρη και αρχίζουμε να τα χτυπάμε με σύρμα. Αφού περάσουν λίγα λεπτά, προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, το ούζο και το χυμό του λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα.

Τελευταία προσθέτουμε τα στεραιά υλικά και όταν πλέον η ζύμη δε θα μπορεί να δουλευτεί άλλο με το σύρμα, συνεχίζουμε με το χέρι.

Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμα, όχι πάνω από μισό φλιτζάνι όμως. Το αποτέλεσμα θα είναι μια ζύμη ελαστική και ελαφρώς λαδερή.

3. Πλάθουμε τα κουλουράκια όπως επιθυμούμε δίνοντας τους το σχήμα και το μέγεθος που μας αρέσει και τα ψήνουμε στους 185 βαθμούς για 25 λεπτά. Αν θέλουμε να βγουν περισσότερο τραγανα, ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα.