Κουμουτσάκος προς Kυβέρνηση: «Μην προβείτε σε αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα στα εθνικά θέματα»

156
Κουμουτσάκος προς Kυβέρνηση: «Μην προβείτε σε αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα στα εθνικά θέματα»

«Η Κυβέρνηση σε αυτή την στιγμή της αποδρομής της  δεν μπορεί να προβεί σε αποφάσεις που αφορούν μείζονα εθνικά ζητήματα. Σε δεσμεύσεις, ενέργειες και αποφάσεις  και που αφορούν κρίσιμα εθνικά ζητήματα».

Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, καλώντας την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών: «εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην προχωρήσετε σε αποφάσεις  που θα δεσμεύσουν την χώρα  λίγο πριν φύγετε από την εξουσία. Η εθνική πολιτική δεν είναι πεδίο φθηνών εντυπωσιασμών».

Παράλληλα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος είπε απευθυνόμενος στην Τουρκία αναφορικά με την αυξανόμενη προκλητικότητα: «Πρέπει να σταλούν μηνύματα προς την άλλη πλευρά. Η προεκλογική περίοδος στην χώρα μας δεν πρέπει να παρερμηνευτεί από την Τουρκία.

Οποιαδήποτε πρόκληση και ένταση θα βρει τους Έλληνες ενωμένους. Αν νομίζουν ότι οποιαδήποτε ένταση θα μας τρομάξει, τους λέμε ότι θα τρομάξουν οι ίδιοι από την δύναμη των Ελλήνων όταν είναι ενωμένοι».

«Αυτή η ενότητα είναι πολύτιμη. Η Κυβέρνηση πολιτεύτηκε δυστυχώς με την υποδαύλιση του διχασμού για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Πρέπει να εγκαταλείψει την διχαστική πόλωση που καλλιεργεί», είπε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κατά την παρέμβασή του στην Βουλή για κυρώσεις συμβάσεων με τα Σκόπια.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Ευρώπαϊκών Υποθέσεων της Βρετανίας, Άλαν Ντάνκαν, ο Γιώργος Κουμουτσάκος είπε: «Έκανε μέγα ατόπημα υιοθετώντας τις απόψεις της Άγκυρας που κινούνται πέραν του δικαίου της θάλασσας και της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μόνο εκπρόσωπο του κυπριακού λαού. Η κυπριακή κυβέρνηση έχει δρομολογήσει ξεκάθαρες και ουσιαστικές αντιδράσεις».

Τέλος, για την «Συμφωνία των Πρεσπών» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι έχει «ασθενέστατη νομιμοποίηση» και πως «ποτέ δεν θα την αγαπήσουν οι Έλληνες.