Κουτσούμπας: Επαίσχυντη η Συμφωνία των Πρεσπών – Στημένο το διαζύγιο Τσίπρα - Καμμένου

79
Κουτσούμπας: Επαίσχυντη η Συμφωνία των Πρεσπών

«Επαίσχυντη» χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε πως η Συμφωνία των Πρεσπών «ενισχύει τον δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια» αλλά και πως δίνει αέρα στα πανιά του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού από την γείτονα χώρα.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε στημένο το διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου ενώ επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός πήρε Ψήφο Εμπιστοσύνης από την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και την ίδια στιγμή ζητά την ψήφο όσων φώναζαν «go back».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ θα καταψηφίζει την κυβέρνηση.

«Επαίσχυντη η συμφωνία που έχει υπογραφή ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Το σύμφωνο Πρεσπών μιλά για επικύρωση πρωτοκόλλου στο ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η ουσία της Συμφωνίας. Η επίλυση της μεγάλης εκκρεμότητας για την οποία καμαρώνετε. Καμαρώνετε για μια Συμφωνία καταπέλτη για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και του λαού της γειτονικής χώρας»,  ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Θεωρείτε επίτευγμα μια συμφωνία που παρά τους εκατέρωθεν συμβιβασμούς όχι μόνο δεν βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό αλλά με τις διατυπώσεις και τα διάφορα σημεία τον αφήνει ανοικτό για μελλοντική αξιοποίηση. Δίνετε αέρα στα πανιά του εθνικισμού και αλυτρωτισμού», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Σας βολεύει και τους δυο η εξέλιξη», είπε για το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: «διασώσατε την κυβέρνηση και ο Καμμένος κρατά την κοινοβουλευτική του ομάδα. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και τους συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα ο λαός πρέπει να σας καταψηφίσει σε δημοτικές και βουλευτικές για την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική σας» πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι η μόνη συνεπής στάση της κυβέρνησης είναι στην εξυπηρέτηση της «βρόμικης δουλειάς του Τραμπ και της Μέρκελ» και συμπλήρωσε «Μετατρέψατε με τον Καμμένο την χώρα σε απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο. Ακόμα και μεταφορά ειδικών όπλων - ακόμα και πυρηνικών - σχεδιάζετε στον Άραξο».