Κουτσούμπας: Η συμφωνία για το Σκοπιανό περιέχει σπέρμα αλυτρωτισμού

179
Κουτσούμπας: Η συμφωνία για το Σκοπιανό περιέχει σπέρμα αλυτρωτισμού
SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να δώσει συστατική επιστολή για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και «γι΄ αυτό τα κάνει όλα άρον – άρον», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι η συμφωνία με τα Σκόπια, περιέχει το σπέρμα του αλυτρωτισμού αφού γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση ως εθνικότητα και ως γλώσσα η «μακεδονική», ενώ είπε πως από χθες το ΚΚΕ την χαρακτήρισε «συστατική επιστολή» για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτός ήταν ο στόχος της κυβέρνησης, γι΄ αυτό γίνονται όλα άρον άρον να τακτοποιήσει τα Σκόπια στους Οργανισμούς της Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το «άρον άρον» αφορά τον Ιούνιο, διότι θα μπορούσε να πάει στις Πρέσπες και τον Αύγουστο. Οι πρώτοι, άλλωστε που έσπευσαν να χαιρετίσουν την συμφωνία πριν καν ενημερωθούμε όλοι εμείς εδώ - γιατί δεν έχουμε την Συμφωνία στα χέρια μας - για την ίδια την Συμφωνία και τις λεπτομέρειές της, ήταν το State Department, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακόμη, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι «είπαμε στον πρωθυπουργό ότι είναι μία συμφωνία, η οποία περιέχει το σπέρμα του αλυτρωτισμού» από την στιγμή που αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση ως εθνικότητα την μακεδονική και ως γλώσσα την μακεδονική.

«Αφήστε τις μεγαλοστομίες περί ιστορικών στιγμών, στις οποίες θα παίξει η Ελλάδα ηγετικό ρόλο», επεσήμανε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Η ιστορική αυτή στιγμή’ δεν είναι τίποτε άλλο από το ξαναμοίρασμα που συντελείται στην περιοχή των Βαλκανίων με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη στιγμή, να αναλαμβάνει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την τραγωδία, ρόλο ‘γεωπολιτικού μεντεσέ’, όπως σας χαρακτήρισε ο Αμερικάνος πρέσβης, που περιδιαβαίνει την πατρίδα μας και κάνει δηλώσεις ως νέος Πιουριφόι», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στο Σκοπιανό.

SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone