Κουτσούμπας: «Κάλπικο το κυβερνητικό προσκλητήριο προοδευτισμού»

33
Κουτσούμπας: «Βαποράκι» των ΗΠΑ στα Βαλκάνια η κυβέρνηση

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε «κάλπικο» το κυβερνητικό προσκλητήριο προοδευτισμού.

«Όποιος ακόμα αμφιβάλλει για τον κάλπικο χαρακτήρα του προοδευτικού μετώπου του ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να δει τις διατάξεις που πρότεινε στο Σύνταγμα, μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ, πίσω από τα ψεύτικα διλήμματα κρύβεται ο στόχος όλων για ένα θωρακισμένο Σύνταγμα πιο εχθρικό απέναντι στο λαό», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Παράλληλα, εκτίμησε πως το άρθρο για την απευθείας εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, παρότι δεν πέρασε, μπορεί να αποτελέσει την απαρχή «ξεδιπλώματος» της τέχνης του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιστροφή της πραγματικότητας όταν δεν τον βολεύει.

Ακόμα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι συγκυβερνώντας με τους ΑΝΕΛ εξοικείωσε ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας με την ακροδεξιά ρητορική.