Κουτσούμπας: «Όλως τυχαίως η κυβέρνηση θυμήθηκε τις γερμανικές οφειλές στην προεκλογική περίοδο»

76
Κουτσούμπας: «Βαποράκι» των ΗΠΑ στα Βαλκάνια η κυβέρνηση

Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για υποκρισία εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τις γερμανικές οφειλές.

“Όλως τυχαίως η κυβέρνηση θυμήθηκε το πόρισμα για τις γερμανικές οφειλές στην προεκλογική περίοδο, ενώ έχει συνταχθεί εδώ και τρία χρόνια”, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις προέβαλαν διάφορες αστήρικτες δικαιολογίες για να μη θέτουν το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι κάποιοι προσπαθούν όχι απλώς να θάψουν το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων αλλά και να γράψουν ξανά την ιστορία στα μέτρα των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Κάνοντας λόγο για τυχοδιώκτες ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε με σφοδρότητα και στο εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας τονίζοντας ότι απαρτίζεται από διάφορα απομεινάρια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, γυρολόγους της πολιτικής, μέχρι φίλους του Αμβρόσιου του κατά ομολογία του υμνητή της Χρυσής Αυγής.

“Όταν εφαρμόζεις αντιλαϊκή πολιτική στο όνομα της προόδου, της αριστεράς και του αντιφασισμού τότε δεν είσαι πραγματικός πολέμιος του φασισμού αλλά καταντάς τροφοδότης του. Η συγκεκριμένη έκθεση στέλνει τη διεκδίκηση στις ελληνικές καλένδες”, ανέφερε ακόμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας.