Κουτσούμπας: «Προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα μεγάλα προβλήματα»

90
Κουτσούμπας: «Προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα μεγάλα προβλήματα»

Αιχμές τόσο κατά της Κυβέρνησης όσο και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε την Κυβέρνηση για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα μεγάλα προβλήματα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συγκρότηση Προκαταρκτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου «μία αντίστροφη εκδοχή της υπόθεσης Novartis», κάνοντας λόγο για έναν «φαύλο κύκλο του αποπροσανατολισμού, της σκανδαλολογίας και των πολιτικών παιχνιδιών που παίζονται και μέσα στο Κοινοβούλιο».

Ανεξάρτητα από την ουσία της υπόθεσης, κατά τη γνώμη μας δεν είναι καθόλου τυχαίος ο πολιτικός χρόνος που η κυβερνητική πλειοψηφία επιλέγει να φέρει το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή κι αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο ελληνικός λαός», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε πως «από τη μια μεριά έχουμε την επικείμενη κατάθεση ενός πολυνομοσχεδίου που στην ουσία συνιστά μια ευθεία επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις, σε μισθούς, σε εργασιακά δικαιώματα και Από την άλλη μεριά έχουμε τα απόνερα της επίσκεψης του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, «η συζήτηση γύρω από τα σκάνδαλα γίνεται με τέτοιο τρόπο που συσκοτίζει αντί να βοηθά στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επανέλαβε την θέση του κόμματος για κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών καθώς και της ρύθμισης που αφορά τον διορισμό της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας προανήγγειλε την αποχώρηση του ΚΚΕ από την αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Όμως, o πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ είπε πως εφόσον συγκροτηθεί Προκαταρκτική Επιτροπή, οι βουλευτές του κόμματος θα συμμετάσχουν.