Κουβέλης-Βερναδάκης «πυροβολούν» Καμμένο

96

Μετά το αρχικό ξέσπασμα υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις «πρωτοβουλίες» του Πάνου Καμμένου σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις αμερικανικές βάσεις, ήρθε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης να εκτοξεύσει νέα «βέλη» κατά του υπουργού Άμυνας.

Ο κ. Κουβέλης ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν αναπληρωτής υπουργός Άμυνας αναφερόμενος στη στάση του Π.Καμμένου και στις τελευταίες παρεμβάσεις του στην Αμερική με τις οποίες διαφοροποιήθηκε για μία ακόμη φορά από την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης, δήλωσε πως «προφανώς και δεν βοηθάει την κυβέρνηση».

Παρουσίασε, τόνισε ο κ. Κουβέλης, «στις ΗΠΑ ένα διαφορετικό σχέδιο από αυτό της κυβέρνησης που έχει συγκεκριμένη πολιτική την οποία υπηρετεί. Γνωρίζουμε τη διαφορετική θέση του για τη συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά σε μείζονα ζητήματα πρέπει κάθε υπουργός να εκφράζει την συνολική πολιτική της κυβέρνησης, κατά τούτο οι δηλώσεις του κ. Καμμένου δεν ανταποκρίνονται στη θεσμική ευθύνη κάθε υπουργού».

Ο υπουργός Ναυτιλίας συνεχίζοντας εξέφρασε την ελπίδα να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση . «Θα πρέπει ο ΥΠΑΜ να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες θέσεις για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Προφανέστατα με τη στάση του δεν υπηρετεί τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης σε ένα κορυφαίο ζήτημα».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναδάκη ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει plan Β για τη Συμφωνία των Πρεσπών ή θέμα βάσεων για την κυβέρνηση σταματώντας έτσι κάθε συζήτηση για το θέμα. «Ήταν άκομψος ο τρόπος που άνοιξε η συζήτηση» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ψυχραιμία το θέμα Καμμένου.

Ο κ. Βερναδάκης αφού χαρακτήρισε έντιμη τη συμφωνία με τους ΑΝΕΛ, έσπευσε να καταλογίσει στον Πάνο Καμμένο «θεσμική υπέρβαση» καθώς χωρίς να το έχει συζητήσει το θέμα στο υπουργικό ή με τον πρωθυπουργό άνοιξε τέτοιο ζήτημα στις ΗΠΑ.