Κρασάτο κοτόπουλο με μανιτάρια

473
Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5΄ Μαγείρεμα: 90΄ Υλικά - 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο (σε μερίδες) - ¼ κούπας φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα) - 3 μεγάλες πράσινες πιπεριές (λεπτές φέτες) - 1 κονσέρβα μανιτάρια (στραγγισμένα) - 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα - ½ κούπα βούτυρο - 1 κούπα κόκκινο κρασί - 1 σκελ. σκόρδο - Αλάτι, πιπέρι, - 1 δαφνόφυλλο - Λίγος ψιλοκομ. μαϊντανός (για το σερβίρισμα) (προαιρετικά) Εκτέλεση 1. Σοτάρουμε τις μερίδες του κοτόπουλου σε κατσαρόλα με λίγο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν καλά. Σε τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, σε λεπτές φέτες, τα μανιτάρια και την ντομάτα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το σκόρδο, τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μία ακόμα ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και αφού ελέγχουμε συχνά για τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5΄

Μαγείρεμα: 90΄

Υλικά

- 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο (σε μερίδες)

- ¼ κούπας φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

- 3 μεγάλες πράσινες πιπεριές (λεπτές φέτες)

- 1 κονσέρβα μανιτάρια (στραγγισμένα)

- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα

- ½ κούπα βούτυρο

- 1 κούπα κόκκινο κρασί

- 1 σκελ. σκόρδο

- Αλάτι, πιπέρι,

- 1 δαφνόφυλλο

- Λίγος ψιλοκομ. μαϊντανός (για το σερβίρισμα) (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε τις μερίδες του κοτόπουλου σε κατσαρόλα με λίγο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν καλά. Σε τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, σε λεπτές φέτες, τα μανιτάρια και την ντομάτα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το σκόρδο, τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μία ακόμα ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και αφού ελέγχουμε συχνά για τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.