Κραυγή αγωνίας από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

145

Μεγάλος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στο χώρο του ΚΙΝΑΛ από τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Τα συμπεράσματα είναι απλά και για να μην κάνουμε κριτική για την κριτική θα αναφερθώ με αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια.

Του Κώστα Ξυλούρη

Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ έμεινε στάσιμο εν συγκρίσει με τα άλλα κόμματα, που ξεπέρασαν τα ποσοστά που είχαν προβλέψει. Και αυτό μας στενοχωρεί και νιώθουμε πληγωμένοι και απογοητευμένοι. Εμείς που ήμασταν και είμαστε πιστοί στις αρχές και τις αξίες του μεγάλου ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου δεν μπορούμε και δεν αντέχουμε άλλο να κάνουμε τους τροχονόμους στα δυο μεγάλα κόμματα.

Καθώς τα δικά μας στελέχη συμπιέζονται όλο και περισσότερο και βλέπουμε να εισχωρούν κάποιοι στη ΝΔ και κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Και έτσι διαπιστώνουμε ότι το «μαγαζί» αντί να μεγαλώνει, μικραίνει. Πρέπει κάτι να πούμε στον κόσμο, να του δώσουμε μια ανάσα, μια προοπτική.

Δεν μπορεί αυτή η μεγάλη προοδευτική παράταξη που είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας να γίνει μαξιλαράκι της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Τη δεξιά τη ζήσαμε και την ξέρουμε. Την αριστερά την ακούγαμε και περιμέναμε κάτι καλύτερο.

Αλλά στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησής της βρέθηκε αγκαλιά με τον ακροδεξιό Καμμένο και την παρέα του, ευτελίζοντας  και κουρελιάζοντας έτσι, κάθε έννοια της αριστεράς. Ας μην θριαμβολογεί λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ο μόνος πόλος που εκφράζει την προοδευτική παράταξη.

Το μόνο που έχει καταφέρει είναι να μαζεύει πολιτικούς γυρολόγους και να παρουσιάζει μια εικόνα αστάθειας με πολλές αντιθέσεις, κάνοντας έναν αχταρμά, που το μόνο χαρακτηρισμό που μπορεί να του δώσει κάνεις είναι, Αριστερά Tutti Frutti.

Το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ μπροστά στα πρόσφατα γεγονότα δεν μπορεί να μείνει αμέτοχο. Η ηγεσία έχει χρέος και οφείλει να πάρει πρωτοβουλία, για να συγκαλέσει τα θεσμικά όργανα του Κινήματος και να συζητήσει για τα λάθη και τις παραλείψεις.

Να αποκωδικοποιήσει το αποτέλεσμα και να δρομολογήσει τις διαδικασίες για ένα έκτακτο συνέδριο προς όφελος της κοινωνίας και της μεγάλης Σοσιαλιστικής,  ριζοσπαστικής παράταξης.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ έχουμε ιστορία και αυτογνωσία.  Τιμούμε το παρελθόν αλλά ξέρουμε να ανιχνεύουμε και το μέλλον.  Διαθέτουμε την πολιτική δύναμη και κληρονομιά  για ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα με όραμα και προοπτική  αγκαλιάζοντας όλα τα κοινωνικά στρώματα και τους μη προνομιούχους Έλληνες. Δηλώνουμε παρόντες!

Πηγή: Εφημερίδα "ΚΑΡΦΙ"