Κρίσιμη απόφαση στο Ποτάμι για τη Συμφωνία των Πρεσπών

71
Ποτάμι: «Πρώτα Ψήφος Εμπιστοσύνης και μετά υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Δεύτερες σκέψεις κάνουν στο Ποτάμι για το αν θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το Ποτάμι θέτει σε νέο γύρο διαβούλευσης την τελική στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να δώσει Ψήφο Εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έχει εξοργίσει το Ποτάμι που πλέον αποσύρει την θετική ψήφο που έως τώρα έδινε στο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο προκειμένου να καθοριστεί εάν θα στηριχθεί η Συμφωνία ή όχι.

Ωστόσο, ο Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε στο “ΘΕΜΑ 104,6” πως «οι εισηγήσεις που έχουμε στο πολιτικό συμβούλιο με την εξέλιξη αυτή αλλά και τα μηνύματα από τη βάση είναι προς την κατεύθυνση να μην στηρίξουμε (σ.σ. Συμφωνία Πρεσπών) οπότε είναι κάτι που θα επανεκτιμήσουμε».

«Η συμφωνία έχει θετικά και αρνητικά. Αυτό (σ.σ. η στήριξη του Δανέλλη στην κυβέρνηση) είναι ένα κομματάκι στα αρνητικά στο πλαίσιο με το οποίο έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Θα το δούμε αν θα πάμε με ένα καθαρό "ναι" στη συμφωνία των Πρεσπών, έχει δυσκολέψει η κατάσταση», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του στην συζήτηση για την Ψήφο Εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε πως δεν παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ σε μια αποστροφή είπε

«Ακούω να λένε ότι αν δεν πάρει ο Τσίπρας Ψήφο Εμπιστοσύνης δεν θα ολοκληρώσει αυτά που λέει και δεν θα ολοκληρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών».

Πάντως, εάν το Ποτάμι αλλάξει στάση και δεν στηρίξει την συμφωνία τότε η κυβέρνηση χάνει τρία «ναι» και δυσκολεύεται να την κυρώσει.