Κρήτη: Έδωσαν σημεία ζωής οι τρεις κτηνοτρόφοι που αγνοούνταν

87
Κρήτη: Έδωσαν σημεία ζωής οι τρεις κτηνοτρόφοι που αγνοούνταν

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τριών κτηνοτρόφων στην Κρήτη. Οι τρεις κτηνοτρόφοι είχαν μεταβεί σε ορεινή περιοχή της Ελεύθερνας Ρεθύμνου.

Έπειτα από αρκετές ώρες αγωνίας που ήταν αδύνατη η επικοινωνία μαζί τους, οι τρεις άνδρες έδωσαν σημεία ζωής. Οι κτηνοτρόφοι απάντησαν στο τηλέφωνο και είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου, Θεοδόση Χασάπη.

Επειδή πρόκειται για δύσβατο σημείο τα μηχανήματα ανοίγουν το δρόμο για να κατέβουν οι τρεις κτηνοτρόφοι από το σημείο.

Σύμφωνα με το το neakriti.gr, πρόκειται για αντιδήμαρχο, τον αδερφό και τον κουνιάδο του που είχαν δώσει το τελευταίο στίγμα τους στην περιοχή της Ελεύθερνας Ρεθύμνου όπου μετέβησαν σε ποιμνιοστάσιο σε υψόμετρο 1.000 μέτρω.

Ωστόσο, από χθες το βράδυ δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία μαζί τους με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση αναζήτησης στην οποία συμμετέχουν οκτώ άτομα της ΕΜΑΚ και έξι πυροσβέστες από το Ρέθυμνο καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες και το σημείο δύσβατο.

Έντονη είναι η κινητοποίηση των συναρμόδιων αρχών, όπως είπε ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, Μανόλης Παραβολιδάκης.

Στην επιχείρηση εντοπισμού των τριών κτηνοτρόφων συμμετέχουν η ΕΜΑΚ, η Πολιτική Προστασία, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και κάτοικοι.

Στις έρευνες συμμετέχουν drones, ερπυστριοφόρο, ΕΜΑΚ και επιλεκτα μέλη της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην Κρήτη, κ. Μπουρουντάκη.