Κρήτη: Σε Νοσοκομείο Χανίων και ΠΑΓΝΗ τα πρώτα εμβόλια κατά του κορονοϊού

166

Στα νοσοκομεία των Χανίων και του Ηρακλείου έφτασαν το πρωί της Κυριακής οι πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/Biontech κατά του κορονοϊού, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας, το πρωί της Δευτέρας αναμένεται η έναρξη των εμβολιασμών σε εργαζόμενους των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη παρτίδα των εμβολίων έφτασε νωρίς το πρωί της Κυριακής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΥΦΑΚ, η μεταφορά τους από τον χώρο που φυλάσσονταν, έγινε με την άριστη, όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία της Αστυνομίας.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών στο ΠΑΓΝΗ θα ξεκινήσει, όπως προβλέπεται, αύριο Δευτέρα στις οκτώ το πρωί.

Χανιά: Παραδόθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης τα πρώτα εμβόλια κατά της Covid-19

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τους πρώτους εμβολιασμούς υγειονομικών στο Νοσοκομείο Χανίων, καθώς σήμερα το μεσημέρι -και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας- μεταφέρθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα οι πρώτες παρτίδες εμβολίων για τον Covid -19. H μεταφορά έγινε με ειδικό όχημα του Συνδέσμου Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης, υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο Νοσοκομείο Χανίων θα αρχίσουν το πρωί της Δευτέρας με γιατρούς και νοσηλευτές που υπηρετούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και την κλινική Covid.

Κατά την παράδοση των πρώτων εμβολίων ο γενικός διευθυντής του ΣΥΦΑΚ Δημήτρης Αλιμπέρτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγο Αντώνη Ρουτζάκη, για την συνεισφορά της ΕΛΑΣ στην ασφαλή μεταφορά των εμβολίων, την διοίκηση και τους φαρμακοποιούς του νοσοκομείου για την συνεργασία και βοήθεια τους, τονίζοντας ότι η διαδικασία της φύλαξης και μεταφοράς των εμβολίων εξελίχθηκε απολύτως ομαλά.