Κρήτη: Σοβαρά τα τραύματα του 2χρονου κοριτσιού που δέχθηκε επίθεση από σκύλο

285
Σέρρες: Σκύλος επιτέθηκε σε παιδί

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση ενός 2χρονου κοριτσιού που δέχθηκε επίθεση από σκύλο στην Κρήτη.

Το κοριτσάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, μετά από επίθεση που δέχτηκε από σκύλο. Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου από τον παππού του ενώ οι γιατροί έκριναν την μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο.

Ωστόσο, τα τραύματα προβλημάτισαν τους γιατρούς οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία προκειμένου να ξεκινήσουν έρευνες για το πως ακριβώς τραυματίστηκε.

Στο πλαίσιο της έρευνας ζητήθηκε ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ανθρώπινο χέρι ή σκύλος όπως καταγγέλθηκε, προκάλεσαν τον τραυματισμό του.

Τελικά το πόρισμα του ιατροδικαστή που εξέτασε το κοριτσάκι επιβεβαίωσε όσα υποστήριξε εξ αρχής η οικογένεια. Ότι δηλαδή τα θλαστικά τραύματα που φέρει στο κεφάλι και άλλα μέρη του σώματός του, προκλήθηκαν από σκύλο και μάλιστα της οικογένειας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το παιδί πλησίασε τον γερμανικό ποιμενικό, ο οποίος ήταν δεμένος. Παρόλο που το συγγενικό περιβάλλον κάνει λόγο για ένα ήρεμο σκυλί, το οποίο ζει δέκα χρόνια στην οικογένεια, εκείνο ξαφνικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, επιτέθηκε στη μικρούλα και τις κατάφερε δύο βαθιές δαγκωματιές στον αυχένα.

Τα τραύματα είναι σοβαρά, ωστόσο η ζωή του παιδιού, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν κινδυνεύει. Το περιστατικό συνέβη στην επιχείρηση που διατηρεί ο παππούς του κοριτσιού ενώ η μητέρα δεν βρισκόταν μπροστά, σύμφωνα με το Cretapost.