Κρήτη: Στο νοσοκομείο με θρόμβωση 47χρονη 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

135
Κρήτη: Στο νοσοκομείο με θρόμβωση 47χρονη 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στην Κρήτη νοσηλεύεται μια 47χρονη γυναίκα, δεκαπέντε μέρες μετά τον εμβολιασμό της για τον κορωνοϊό με το εμβόλιο της Astrazeneca.

Η οικογένεια της 47χρονης, μητέρα δύο παιδιών, υποστηρίζει ότι όλα ξεκίνησαν όταν εμβολιάστηκε στις 3 Μαΐου στον Άγιο Νικόλαο.

Η γυναίκα νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, έχοντας παράλυση σε όλο της το σώμα, ενώ φαίνεται να έχει υποστεί και εγκεφαλικό, σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό της περιβάλλον που επικαλείται το cretalive.

Έπειτα από τον εμβολιασμό της ανέβασε πυρετό και άρχισε να έχει ενοχλήσεις στα άκρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Την επόμενη ημέρα και καθώς ο πονοκέφαλος επιδεινωνόταν, απευθύνθηκε στον αγροτικό γιατρό της περιοχής, ο οποίος την παρέπεμψε ως επείγουσα περίπτωση στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Αφού έγινε εισαγωγή, διακομίστηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Στο ΠΑΓΝΗ, η γυναίκα υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, και στη συνέχεια της δόθηκε εξιτήριο, με την οδηγία να κάνει μια μαγνητική.

Ωστόσο, τα συμπτώματα επέμεναν και τελικά στις 12 Μαΐου η 47χρονη μεταφέρθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το οποίο και εφημέρευε.

Όταν η γυναίκα υποβλήθηκε σε μαγνητική διαπιστώθηκε θρόμβος στον εγκέφαλο, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Λόγω της κατάστασή της κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Η οικογένειά της υποστηρίζει ότι οι γιατροί συσχετίζουν το περιστατικό με το εμβόλιο, ωστόσο ακόμα δεν έχουν δοθεί επίσημες διευκρινίσεις για το θέμα.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει έρευνα στο ΠΑΓΝΗ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η περίπτωση της από την πρώτη στιγμή που έφτασε εκεί.