Κρούσμα κορωνοϊού στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα

402
Κορωνοϊός: Κρούσμα στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα

Υπάλληλος της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τη ισραηλινό ιστότοπο Jerusalem Post, ο οποίος επικαλείται το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως άλλα δύο μέλη της οικογένειας του έχουν προσβληθεί από τον ιό. Η πρεσβεία είναι κλειστή σήμερα, Δευτέρα, προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του κτιρίου.

Η Jerusalem Post αναφέρει ότι ο υπουργός Υγείας του Ισραήλ είναι σε επαφή με τον Έλληνα ομόλογό του, Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υπάλληλος που νοσεί από τον ιό είχε ταξιδέψει την 1η Μαρτίου από την Αθήνα στο Τελ Αβίβ και από εκεί στη Βομβάη.

Στις 5 Μαρτίου με πτήση της ίδιας εταιρείας επέστρεψε στο Τελ Αβίβ και από εκεί στις 6 Μαρτίου στην Αθήνα.

Το υπουργείο του Ισραήλ ζητά από τους επιβάτες και τα πληρώματα των συγκεκριμένων πτήσεων να μπουν σε κατ΄ οίκον απομόνωση και να ενημερώσουν τις Αρχές.

Λίγο αργότερα εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση, αναφέροντας ότι ως προληπτικό μέτρο με γνώμονα τη δημόσια υγεία, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα θα ξανανοίξει στις 23 Μαρτίου, έπειτα από δύο εβδομάδες εθελούσιου κλεισίματος, μετά τη διάγνωση υπαλλήλου με κορωνοϊό.

Επίσης, διαβεβαιώνει ότι ο πρέσβης και η διπλωματική του ομάδα βρίσκονται καλά στην υγεία τους και σημειώνει ότι συνεχίσουν να εργάζονται από τις κατοικίες τους.

Ακόμα, η ισραηλινή πρεσβεία εκφράζει τις ευχαριστίες της προ την ελληνική Κυβέρνηση «για την υποστήριξη και τη συνεργασία της».