Ξεκινά ο εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου

175
Ξεκινά ο εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου

Εντός του Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τον εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου, ανεξαρτήτως ηλικίας, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

«Ένα εκατομμύριο πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί εντός του Μαρτίου. Αυτή τη στιγμή 700.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση και οι υπόλοιποι 362.000 έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση. Εντός του Μαρτίου, κοντά στην εθνική εορτή, θα είναι 1.000.000 εμβολιασμένοι πολίτες», τόνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Ακόμα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υποστήριξε πως με αυτά τα δεδομένα και με τις προγραμματισμένες παραλαβές εμβολίων τις επόμενες εβδομάδες, τέλος Απριλίου - αρχές Μαίου θα μπορούν να έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μία δόση μέχρι τα μέσα Μαΐου, όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών.

Ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, δήλωσε πως με βάση τον προγραμματισμό, μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν όσοι εμβολιασμοί έγιναν όλο το πρώτο τρίμηνο του έτους (σχεδόν 1.100.000 μέχρι στιγμής).

Επίσης, ο Θανάσης Κοντογεώργης είπε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί πώς θα πιστοποιούνται τα άτομα με σοβαρές ασθένειες που θα ακολουθήσουν στη σειρά των εμβολιασμών, λέγοντας ότι ήδη έχει καταρτιστεί η σχετική λίστα μέσω της άυλης συνταγογράφησης και του ΗΔΙΚΑ.

Παράλληλα, θα ανακοινωθεί πώς θα μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα αν δεν έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.