Ξεκινάει η «μάχη» στην Προανακριτική Επιτροπή για τη σκευωρία Novartis - Ποιος είναι ο πρώτος μάρτυρας

175
Ν.Δ.: «Όχι» σε προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για δημοψηφίσματα

Ξεκινάει το απόγευμα της Τρίτης η «μάχη» στην Προανακριτική Επιτροπή για τη σκευωρία της Novartis.

Συγκεκριμένα, αύριο το απόγευμα θα συζητηθεί εκ νέου η αίτηση εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Στην ημερήσια διάταξη προβλέπεται και η εξέταση του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis, Kωνσταντίνου Φρουζή αλλά θεωρείται δύσκολο να καταθέσει, αφού το αίτημα εξαίρεσης πιθανότατα θα απασχολήσει επί μακρόν τα μέλη της Επιτροπής.

Τα επιτελεία των δύο κομμάτων αναμένεται μέχρι το μεσημέρι να έχουν τις τελικές συσκέψεις, προκειμένου να καθορίσουν τη «γραμμή» τους εν όψει της απογευματινής συνεδρίασης.

Στη Νέα Δημοκρατία αναζητούν παρόμοιες περιπτώσεις, καθώς όπως τονίζουν δεν μπορεί ο εισαγγελέας να είναι και παράλληλα μάρτυρας, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούν ότι οι δύο βουλευτές θα βγουν μόνο σηκωτοί.

Οι ίδιοι αναμένεται να επαναλάβουν τα περί ακυρότητας της διαδικασίας, εφόσον η κυβερνητική πλειοψηφία επιμένει στο αίτημά της και αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, δηλαδή να αποσυρθούν  από τον κατάλογο των μαρτύρων τα ονόματα των δύο βουλευτών.

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως έχει μια ξεκάθαρη νομική επιχειρηματολογία, την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση δύσκολα θα αντικρούσει, τουλάχιστον σε νομικό επίπεδο. Έτσι, φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να «παίξει» σε επίπεδο εντυπώσεων, στη λογική ότι η πλειοψηφία «φοβάται» την παρουσία των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης θα κριθεί η παραμονή ή όχι των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία που κατέχει την πλειοψηφία μπορεί να αποφασίσει να εξαιρεθούν οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.