«Ξεπαγώνει» μετά από τρία χρόνια η επένδυση του Ελληνικού

55

Ταχύτερες διαδικασίες στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων και στην έκδοση οικοδομικών αδειών για την επένδυση στο Ελληνικό, προβλέπει τροπολογία της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης για το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σήμερα στη Βουλή κατέθεσε (και ψηφίστηκε) σχετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα γίνουν γρηγορότερα οι διαδικασίες για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων και την έκδοση οικοδομικών αδειών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με την υπόψη τροπολογία συμπληρώνονται οι διατάξεις σχετικά με το καθεστώς και περιβαντολλογικής αδειοδότησης που διέπει την εκτέλεση οικοδομικών έργων στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού- Αγίου Κοσμά. Επίσης, εγκρίνονται και οι περιβαλλοντικοί όροι της εφαρμογής του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης καθώς και των έργων υποδομής που εξυπηρετούν τη συνολική λειτουργία του Ελληνικού.

Τέλος, αποσαφηνίζεται ότι το Γραφείο Ελληνικού της Γενικής Γραμματείας  Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, εκδίδει τις οικοδομικές άδειες όλων των κατηγοριών εντός του Μητροπολοτικού Πόλου όπου απαιτείται.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στην τροπολογία αναφέρεται ότι για τις προτεινόμενες αλλαγές δεν υπάρχει ζήτημα ευθύνης του δημοσίου καθώς έχουν διαβιβαστεί στον φορέα του έργου (Lamda Development), και έχουν την συναίνεσή του.