Ξεσηκωμός και στην Καρδίτσα για το Κέντρο Φιλοξενείας μεταναστών (βίντεο)

377

«Αγριεύουν» τα πράγματα στο νομό Καρδίτσας και ιδιαίτερα στους Γοργοβίτες του Δήμου Παλαμά, μετά την είδηση δρομολόγησης κατασκευής Κέντρου Φιλοξενίας μεταναστών στην έκταση της Βιομηχανικής Περιοχής στις παρυφές του χωριού!

Σήμερα το πρωί το τοπικό συμβούλιο πραγματοποίησε έκτακτη λαϊκή συνέλευση στην πλατεία των Γοργοβιτών με συμμετοχή πολλών κατοίκων, στην οποία διατρανώθηκε από όλους η κάθετη αντίθεσή τους στην δημιουργία hotspot.

Πολίτες και τοπικοί εκπρόσωποι ήταν εξοργισμένοι για τη μη ενημέρωσή τους – όπως είπαν – από την κεντρική διοίκηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που θα επηρεάσει άμεσα την κοινωνική, οικονομική και αναπτυξιακή δραστηριότητα, αλλά και προοπτική της περιοχής.

Το παρών στη συνέλευση έδωσαν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κωτσός, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πολιτικής κ. Νίκος Καραγιάννης, ο πρώην Δήμαρχος Παλαμά κ. Βασίλης Καραδήμος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Παλαμά.

Ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας κ. Κωνσταντίνος Φώτης, απευθυνόμενος στους συγχωριανούς του επισήμανε ότι η απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Άμυνας κ. Στεφανή για τη λειτουργία hotspot ήταν ξαφνική και πάρθηκε ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των εκπροσώπων της.

«Εμείς ως τοπικό συμβούλιο δηλώνουμε ότι ειλημμένες αποφάσεις και προτετελεσμένα δεν δεχόμαστε. Άμεσα ξεκινάμε επαφές με δικηγόρους για να στείλουμε εξώδικα σε όλους τους αρμόδιους που πήραν αποφάσεις χωρίς να μας ρωτήσουν. Ζητώ τη συμπαράστασή σας σε όλες τις ενέργειές μας ώστε να μην περάσει… κουνούπι στη ΒΙ.ΠΕ.» δήλωσε με έμφαση ο κ. Φώτης.