Κύκλο συζητήσεων για θέματα αιχμής εγκαινιάζει η Νέα Δημοκρατία

486

Με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των στελεχών του κόμματος πάνω σε κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας από τεχνοκράτες και πολιτικά πρόσωπα με γνώση και εμπειρία η Νέα Δημοκρατία εγκαινιάζει σχετικό κύκλο θεματικών συζητήσεων.

Η απόφαση ελήφθη λίγο μετά το συνέδριο και η αρχή έγινε χθες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με προσκεκλημένους τον μέχρι πρόσφατα Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου, κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον Ειδικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, κ. Μάνο Λογοθέτη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης, και το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Απ ότι μαθαίνουμε επιλέχθηκε η πρώτη συνάντηση να γίνει συμβολικά την ημέρα διεξαγωγής των Βρετανικών Εκλογών, ώστε να συζητηθεί και το θέμα του Brexit.

Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και επιδιώκει να διαδραματίσει το δικό της εποικοδομητικό ρόλο, προκειμένου να απορροφηθούν οι αναταράξεις στις τοπικές κοινωνίες και να αποτραπεί ο διχασμός...