Κύπρος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για τον 35χρονο serial killer (Video&Photos)

125
Κύπρος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου πραγματοποίησαν περίπου 1.000 διαδηλωτές με αφορμή την στάση της πολιτείας στην υπόθεση του 35χρονου serial killer.

Οι διαμαρτυρόμενοι, κρατώντας πλακάτ έθεσαν ερωτήματα όπως «πώς μας καταντήσατε έτσι, κάθε μέρα επιτάφιος, που είναι;» και άφησαν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων του «Ορέστη», ζητώντας δικαίωση.

Στη διαμαρτυρία ακούστηκε και σύνθημα για παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωνά Νικολάου.

Στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις ενώ το γεγονός κάλυψαν και ξένα ειδησεογραφικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφέρει το philenews.

Οι διοργανωτές εξέφρασαν την απορία «γιατί δεν έψαξε κανένας αυτές τις γυναίκες. Η πολιτεία οφείλει να λειτουργεί, η πολιτεία οφείλει να μας προστατεύει», τόνισαν, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων και τις επόμενες μέρες.

Έξω από το Προεδρικό Μέγαρο διάβασαν όλα τα ονόματα αγνοουμένων γυναικών και στη συνέχεια τα ονόματα των θυμάτων του «Ορέστη» και κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι πολλών εθνικοτήτων, καθώς και μέλη της φιλιππινέζικης κοινότητας της Κύπρου.