Κυρανάκης: «Είμαι κατά της βουλευτικής ασυλίας - Ζητώ άρση»

336
Κυρανάκης: Είμαι κατά της βουλευτικής ασυλίας

Την άρση της βουλευτικής του ασυλίας αιτήθηκε στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. είχε δεχθεί μήνυση τον περασμένο Ιούλιο από τον πρόεδρο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτη Δημητρά, ο οποίος τον κατηγορεί για αντιτσιγγανική ρητορική μίσους, με αφορμή ένα σχόλιό του στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης έγραψε στις 23 Ιουνίου πως το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση που εξήγγειλε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία θα δίνεται σε Ελληνόπουλα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Παναγιώτη Δημητρά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής το πρωί της Τρίτης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε "αβάσιμη" τη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κρυφτεί πίσω από την ασυλία του.

"Επανέλαβα ένα μέτρο που αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και έχει σαν στόχο να αντιμετωπιστεί άμεσα το τεράστιο πρόβλημα του δημογραφικού", τόνισε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

"Η μήνυση είναι αβάσιμη. Είμαι όμως κατά της βουλευτικής ασυλίας και ζητώ για λόγους αρχής από την επιτροπή να γίνει άρση", ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες με ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.