Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πιέσεις για πρόωρες Εκλογές και ο Ανασχηματισμός

173

Οι αλλεπάλληλες κινήσεις της Κυβέρνησης στην οικονομία, στον Τουρισμό και στην Παιδεία, με στόχο την επιστροφή στην κανονικότητα με σταθερά βήματα προκαλεί αισιοδοξία στους πολίτες και ελπίδα για μια ασφαλή μετάβαση στη νέα εποχή.

Μετά από μια πολύμηνη δύσκολη μάχη με την πανδημία σε πρωτόγνωρες συνθήκες, το Μέγαρο Μαξίμου κινείται πλέον με όρους μέλλοντος με κύριο στόχο την επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, την αξιοποίηση των μεγάλων ευκαιριών με τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων για περισσότερες δουλειές, για επενδύσεις, για επαναπατρισμό των Ελλήνων επιστημόνων και για κοινωνική συνοχή.

Την ίδια ώρα αναζητείται το κατάλληλο χρονικό σημείο για ένα απαραίτητο φρεσκάρισμα στο κυβερνητικό σχήμα προκειμένου την ολική επανεκκίνηση της χώρας να την υποστηρίξει μια φρέσκια Κυβέρνηση που θα τραβήξει το κάρο στο δεύτερο μισό της πρώτης τετραετίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σενάρια που κυριαρχούν στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι δύο. Είτε οι αλλαγές θα συνδεθούν χρονικά με την δεύτερη επέτειο από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούλιο, είτε οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη λίγες μέρες πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές αυτές δεν αλλάζουν το γενικότερο πλάνο υλοποίησης των όσων έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, αλλά συνιστούν μια επιβεβλημένη κίνηση μετά από μία δύσκολη περίοδο που σε κάποιους προκάλεσε κόπωση και μειωμένες επιδόσεις.

Αν και από πολλά κυβερνητικά στελέχη περνά η σκέψη για αξιοποίηση του momentum και προκήρυξη πρόωρων εκλογών για μία καθαρή τετραετία, εντούτοις η μητσοτακική νοοτροπία της υπευθυνότητας και του εθνικού συμφέροντος δεν αφήνει περιθώριο για δεύτερες σκέψεις και το βάρος δίνεται στην επούλωση των πληγών και στη στήριξη της οικονομίας, αφήνοντας το φάκελο των εθνικών εκλογών κλειδωμένο στο συρτάρι για ακόμη τουλάχιστον μία διετία.