Κυρώσεις των ΗΠΑ σε ρωσική Τράπεζα λόγω Βενεζουέλας

156
ΗΠΑ: Κυρώσεις σε ρωσική τράπεζα λόγω Βενεζουέλας

Κυρώσεις στη ρωσική τράπεζα Evrofinance Mosnarbank, επέβαλαν οι ΗΠΑ, με την κατηγορία βοηθά το Καθεστώς του Προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, να παρακάμψει τις οικονομικές ποινές που του έχουν επιβληθεί από τις αμερικανικές Αρχές.

«Το παράνομο καθεστώς έχει επωφεληθεί από τα δεινά του λαού της Βενεζουέλας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν.

«Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν μέτρα εναντίον ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που υποστηρίζουν το παράνομο καθεστώς και συμβάλλουν στην οικονομική κατάρρευση και ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τον λαό της Βενεζουέλας», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρεται στην εν λόγω τράπεζα ως ίδρυμα που ανήκει από κοινού σε κρατικές εταιρείες της Ρωσίας και της Βενεζουέλας, και έχει παράσχει οικονομική, υλική ή τεχνολογική στήριξη στην κρατική εταιρεία πετρελαίου του Καράκας, την PdVSA.

Ως αποτέλεσμα των κυρώσεων «παγώνουν» όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Evrofinance που βρίσκονται στην δικαιοδοσία της Ουάσιγκτον, ενώ παράλληλα απαγορεύεται σε επιχειρήσεις και πρόσωπα που εδρεύουν ή βρίσκονται στις ΗΠΑ να συναλλάσσονται μαζί της.