ΚΥΣΕΑ: Παραμένουν οι αρχηγοί της Αστυνομίας και της Αεροπορίας

131
ΚΥΣΕΑ: Παραμένουν οι αρχηγοί της Αστυνομίας και της Αεροπορίας

Παραμένουν στις θέσεις τους οι αρχηγοί της Αστυνομίας και της Αεροπορίας, έπειτα από απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Στη σημερινή συνεδρίασή του υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να διατηρήσει στις θέσεις τους τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη και τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους πριν από ένα χρόνο με διετή θητεία, οπότε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας δεν ασχολήθηκε καν με το ενδεχόμενο αντικατάστασης των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την «ευαρέσκειά» του για το έργο των αρχηγών των γενικών επιτελείων ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ, με την απόφαση να μην τεθεί καν το ενδεχόμενο εξέτασης του αν θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Η ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού αναφέρει:

«Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ)

Υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδρίασε, σήμερα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο την παράταση της θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ) και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ομοφώνως, αποφάσισε:

-Την παράταση της θητείας του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).

-Την παράταση της θητείας του Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη στη θέση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ».