Κυβέρνηση: «Την ώρα που κινδυνεύουν άνθρωποι οι αριθμοί δεν έχουν αξία»

122
Ανησυχία στην Κυβέρνηση για τις επιπτώσεις του κορονοιού στην Εθνική

Μέτρα ασπίδα για τη στήριξη του συνόλου της κοινωνίας προκειμένου να μείνει όρθια αυτές τις κρίσιμες ώρες της πανδημίας συνιστούν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Κορυφαίοι παράγοντες που διαχειρίζονται την κρίση υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού επιδεικνύουν στις στιγμές της μάχης ένα συγκεκριμένο ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα ώστε κανείς να μην μείνει πίσω.  Από την πρώτο στιγμή που ο ιός χτύπησε την πόρτα της χώρα μας μπήκε σε εφαρμογή ένα ολιστικό και συνεκτικό σχέδιο με πρώτο μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο μέτρο του δυνατού. Τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε το Κράτος έχει δημιουργήσει συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των πραγμάτων, αλλά από όλα τα επίσημα χείλη στέλνεται ένα σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχει περιθώριο για  εφησυχασμό.

Σε ανώτατο επίπεδο με εντολή Μητσοτάκη έχει ληφθεί η απόφαση να αξιοποιηθεί κάθε μέσο για να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή αλλά και να στηριχθεί ο κοινωνικός ιστός σε οικονομικό επίπεδο. Οι στρατηγικές κινήσεις και οι συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο με χώρες που έβαλαν την αξία της ανθρώπινης ζωής πάνω από τους αριθμούς στέλνουν ένα μήνυμα ελπίδας για την επόμενη μέρα. Η σωστή διαχείριση της κρίσης κερδίζει το χειροκρότημα της κοινωνίας. Όλοι πλέον καλούνται να κινηθούν στην κατεύθυνση της ατομικής ευθύνης.