Κυβέρνηση τριών ημερών με αντανακλαστικά κυβέρνησης πολλών ετών

289

Ανόμοιοι και μη συγκρίσιμοι οι χρόνοι, αλλά καταλυτική η σύγκριση. Η τριών ημερών κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επέδειξε άριστα αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση της αιφνίδιας θεομηνίας στην Χαλκιδική, η οποία δυστυχώς αφήνει πίσω της 7 νεκρούς.

Η κινητοποίηση, αλλά και ο συντονισμός μιας κυβέρνησης, η οποία κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει βρει ακόμα τα πατήματα της, ήταν τουλάχιστον αξιοσημείωτη, αν όχι εντυπωσιακή. Όλοι στις θέσεις τους, άμεσες πρώτες κινήσει και αξημέρωτα οι αρμόδιοι υπουργοί επιτόπου στον τόπο της καταστροφής.

Όπως διερωτάται το tomanifesto.gr, είναι άραγε μόνο η διαφορά ποιότητας των ανθρώπων; Είναι προφανώς κι αυτό, αλλά είναι και κάτι άλλο. Η νέα κυβέρνηση ήταν έτοιμη και γι αυτό!

Το μάνιουαλ λειτουργίας της κυβέρνησης του που είχε έτοιμο ο Κ. Μητσοτάκης, έχει σαφείς οδηγίες ακόμα και τόσο απρόσμενες καταστάσεις. Π.χ. μόλις προχθές ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μιλούσε για την διαχείριση κρίσεων.

Και μια μέρα μετά αποδείχθηκε, ότι δεν ήταν από τα συνήθη κούφια λόγια και τις ωραιολογίες, που χρησιμοποιούν οι εκάστοτε νέοι υπουργοί.

Το κοντράστ με την προηγούμενη κυβέρνηση που δεν είχε ούτε σχέδιο, ούτε όρεξη για δουλειά, αλλά ούτε και γνήσιο ανθρωπισμό, είναι ήδη πολύ μεγάλο. Κι ας έχουν περάσει μόνο λίγες ώρες από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Ευτυχώς όλα δείχνουν, ότι γρήγορα η Ελλάδα γίνεται ξανά ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του και πάνω απ όλα σέβεται τον πολίτη.