Κυβέρνηση χωρίς διακοπές για υπουργούς και υφυπουργούς    

325

Σε καλοκαιρινή εγρήγορση βρίσκεται το σύνολο της κυβερνητικής ομάδας ώστε να τρέξουν με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα τη δέσμη των πολιτικών εκείνων που θα εμπεδώσουν στη χώρα μια εικόνα κανονικότητας.

Σε μία κομβική στιγμή για την επανεκκίνηση της οικονομίας συνολικά, το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει σαφείς εντολές στους υπουργούς και τους υφυπουργούς ότι τα νησιά φέτος θα τα επισκεφτούν μόνο για λόγους υπηρεσιακούς και θα αφήσουν τη χαλάρωση και τις οικογενειακές σέλφι στο instagram για μεταγενέστερο χρόνο.

Στα υπουργεία καταγράφεται παραγωγική διάθεση για δουλειά, ενώ νέα σημαντικά νομοσχέδια θα πάρουν το δρόμο για τη Βουλή στη διάρκεια του τρέχοντος μήνα. Στο πρωθυπουργικό γραφείο επικρατεί αισιοδοξία για ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα και για απτά αποτελέσματα το επόμενο τρίμηνο.

Ταυτόχρονα, αδειάζει η κλεψύδρα για τον πρώτο ανασχηματισμό με την υπογραφή Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επικρατεί αναβρασμός με τα ονόματα για εκείνους που θα ράψουν υπουργικά κουστούμια να δίνουν και να παίρνουν.

Αν και ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει για «διορθωτικές κινήσεις», εντούτοις το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται σε δύο σημεία: αν δηλαδή οι αλλαγές θα είναι περισσότερες από τον αρχικό σχεδιασμό και να θα υπάρξει ένα λίφτινγκ στη δομή της Κυβέρνησης με το ενδεχόμενο μείωσης των υφυπουργών να παραμένει ανοιχτό.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος μετρά αντίστροφα και από το επόμενο Σαββατοκύριακο κάθε μέρα είναι πιθανή, ενώ οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα συνδεθούν-όχι τυχαία- με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Εθνικές Εκλογές.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πιο απαιτητική περίοδο τους επόμενους κρίσιμους μήνες για να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες της πανδημίας.