Κυβερνητική φθορά αποκαλύπτει η αποκρυπτογράφηση των τελευταίων δημοσκοπήσεων

481

Τα νούμερα των τελευταίων μετρήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκάλυψαν τα πρώτα ρήγματα στην εικόνα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ανεξάρτητα του αν η Νέα Δημοκρατία προηγείται του απαξιωμένου στα μάτια των πολιτών ΣΥΡΙΖΑ, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους κυβερνώντες που ζαλισμένοι από τη μέθη της εξουσίας αδυνατούν να δουν την πραγματική εικόνα και αρέσκονται σε τοποθετήσεις αυτοαποθέωσης και σε επικοινωνιακές υπερβολές που δεν συνάδουν με την κρισιμότητα των στιγμών.

Αν έριχναν λίγο τους τόνους και διάβαζαν πιο ψύχραιμα πίσω από τις γραμμές, θα καταλάβαιναν ότι χρειάζεται εγρήγορση και σχέδιο για να κερδηθεί η μάχη της καθημερινότητας.

Οι πολίτες στη μεγάλη τους πλειοψηφία εκφράζουν αβεβαιότητα για την οικονομική τους κατάσταση και τις συνθήκες που διαμορφώνονται στη σκιά των αναταράξεων της πανδημίας.

Η ανεργία καλπάζει και οι επιχειρήσεις ιδρώνουν προκειμένου να συντηρήσουν τον τζίρο τους σε επίπεδα επιβίωσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι περιμένουν πολλά περισσότερα από το κυβερνητικό επιτελείο και απτά αποτελέσματα στην εφαρμογή της πολιτικής, ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την οικονομική καταιγίδα που έρχεται από το Φθινόπωρο.

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης ανησυχεί και για την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς δεν έχουν βρεθεί ακόμη τα εμβόλια και τα φάρμακα για την επαρκή αντιμετώπιση της.

Η κυβερνητική πλευρά έκανε φιλότιμες προσπάθειες στην πρώτη φάση της πανδημίας αλλά χρειάζεται συναγερμός για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα στο τέλος του έτους.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται και η τουρκική προκλητικότητα να ανεβάσει τους δείκτες ανασφάλειας στην ελληνική κοινή γνώμη, κυρίως δε στους νησιώτες, καθώς ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Εν κατακλείδι, η Κυβέρνηση χρειάζεται να ανεβάσει τους ρυθμούς στην παραγωγή κυβερνητικού έργου, με λιγότερους πανηγυρισμούς, αλλά μεγαλύτερη προσήλωση στη δουλειά και στην επίτευξη των στόχων.