Λαδένια Κιμώλου: H ελληνική πίτσα

221
Λαδένια Κιμώλου: H ελληνική πίτσα

Ταψί 28 - 30 εκατοστά

Χρόνος προετοιμασίας: 50'
Χρόνος μαγειρέματος: 40'

Υλικά

Για τη ζύμη

400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1½ ποτήρι νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

2 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα σε φέτες
4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη ξηρή
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζετε το αλεύρι, ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια μαλακή ζύμη.

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και μετά τη βάζετε σε ένα αβαθές ταψάκι το οποίο έχετε αλείψει προηγουμένως με ελαιόλαδο. Την ανοίγετε με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Σκεπάζετε τη ζύμη με τις φέτες του κρεμμυδιού και πάνω τους απλώνετε τις ντομάτες. Πασπαλίζετε με ρίγανη και αλάτι. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνετε τη λαδένια στους 180°C για 35-40 λεπτά. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.