Λαφαζάνης: Πολιτικό εξάμβλωμα ο Τσίπρας, είναι από τους πιο αντιπαθείς στη Ρωσία

24

Ως «πολιτικό εξάμβλωμα που είναι επικίνδυνο για την Ευρώπη» χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΘΕΜΑ 104,6.

Παράλληλα υποστήριξε - με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Ρωσία - ότι «πλέον ο Τσίπρας στη ρωσική κοινωνία έχει γίνει ένα από τα πιο αντιπαθή πρόσωπα γιατί έχει εκχωρίσει τη χώρα ως οικόπεδο στους Αμερικανούς».

«Δείτε με πόση ευκολία καταφέρθηκε κατά του Brexit. Με την ίδια ευκολία που έκανε κωλοτούμπα ο Τσίπρας στην Ελλάδα, το ίδιο έκαναν και οι Ιταλοί» πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας προσθέτοντας ότι «η ευρωζώνη έχει τελειώσει». «Οι μόνοι που έμειναν να στηρίζουν την ευρωζώνη είναι η Μέρκελ και ο Μακρόν και αυτοί καταβυθίζονται συμπλήρωσε.

Κατά τον ίδιο «βεβαίως πρέπει να γυρίσουμε στο εθνικό μας νόμισμα για να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία αλλιώς δεν έχουμε κανένα πολιτικό μέλλον».

Ερωτηθείς για τις επερχόμενες εκλογές ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι «όποιος δεν θα συμμετάσχει στο αντιμνημονιακό μέτωπο εξ αντικειμένου βοηθάει το σύστημα ό,τι και να λέει εναντίον του» διευκρινίζοντας για τη συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη ότι «είναι ένα ιδιαίτερο πρόσωπο και θέλει μια συζήτηση».

Σχολίαζοντας, τέλος, το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία ο επικεφαλής της ΛΑΕ είπε ότι «φέρνουν σεισμό στην Ευρώπη» και ότι «υπάρχουν αναλογιές και εδώ ώστε να δημιουργηθεί αυθόρμητο κίνημα πολιτών. Αν ξεσηκωθεί ο κόσμος δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις δίκαιο αίτημα και να μην δικαιωθείς».