Λαφαζάνης: «Θείο δώρο για τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας» (ηχητικό)

326

Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργό τακτικιστή σημειώνοντας πως «το κύριο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα της εξουσίας και η καρέκλα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη φιλοδοξία να επανέλθει, υποτίθεται, στην εξουσία».

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά, δεν έχει μέλλον. Και όσο είναι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα βαρίδιο γι' αυτό το κόμμα», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio North 98 της Θεσσαλονίκης.

«Αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας είναι θείο δώρο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στη χώρα. Υπάρχει ένα τεράστιο κενό έλλειψης Αντιπολίτευσης απέναντι σε μια πολύ κακή κυβέρνηση», είπε ο πρόσθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η συμφωνία για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.»

Έπειτα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος μίλησε επ' αφορμής άρθρου που δημοσίευσε, ενόψει έκδοσης του βιβλίου του με τίτλο «η Μεγάλη Προδοσία», έκανε λόγο για παρασκηνιακή συμφωνία συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας το 2015 με αντάλλαγμα την υπερψήφιση του τρίτου Μνημονίου από την τότε αντιπολίτευση, την οποία εν συνεχεία δεν τήρησε ο τότε Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο ότι από την πλευρά του τότε προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και νυν ευρωβουλευτή Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διαψεύδονται οι ισχυρισμοί του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε: «Δεν μπορεί να πει κάτι το διαφορετικό ο κ. Μεϊμαράκης, διότι αν ομολογούσε ότι υπήρχε μια τέτοια συμφωνία θα έπρεπε να ομολογήσει και ότι ο Τσίπρας τους ενέπαιξε, ότι ο Τσίπρας υφάρπαξε την ψήφο τους για να τους τη φέρει μετά και επομένως ότι ήταν θύματα μια μεγάλης κοροϊδίας.

Δεν θα το έκανε ποτέ δημόσια ο κ. Μεϊμαράκης. Η αλήθεια είναι όπως ακριβώς τη λέω 100% τα 100%, διότι είναι διασταυρωμένη απολύτως, πρώτα από μένα, που ζούσα τα γεγονότα τότε αλλά και από ισχυρότατες πηγές μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από τη Νέα Δημοκρατία».

Ακόμα, ο πρώην υπουργός πρόσθεσε: «Από το δημοψήφισμα και το αποτέλεσμα, πανικοβλήθηκαν όλοι τους, διότι το δημοψήφισμα τίναζε στον αέρα τη μνημονιακή Ελλάδα. Λοιπόν, όλοι αυτοί από την επόμενη ημέρα το πρωί, με επικεφαλής τον Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο, λειτουργούσαν ως παρακρατική, συνωμοτική ομάδα, υπό την κηδεμονία των Γερμανών, για να στερεώσουν και να συνεχίσουν την πορεία της χώρας μας πάνω στις μνημονιακές ράγες».

Επίσης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε: «Την επόμενη μέρα από το δημοψήφισμα συνεκλήθη συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το οποίο συνωμοτούσε για το πώς θα αλλοιώσει την ψήφο του ελληνικού λαού».