Λαφαζάνης: «Το μοντέλο των Πρεσπών για τα ελληνοτουρκικά οδηγεί σε καταστροφή»

37
Δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «αν ο Τσίπρας είναι αριστερός, εγώ είμαι αστροναύτης». Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι «κανένα μνημόνιο δεν έχει τελειώσει, είναι εδώ και είναι σκληρό. Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία χρέους, είναι μη βιώσιμο (το χρέος), δεν μπορεί να το αποπληρώσει η χώρα και συνεχώς θα αναλαμβάνει δεσμεύσεις και εποπτείες έως το 2060». Σχετικά με τις διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον του, ο επικεφαλής της ΛΑΕ δήλωσε ότι «υφιστάμεθα διώξεις, έχω πέντε δικογραφίες, γιατί κάθε εβδομάδα κάνουμε αγώνα να αναστέλλουμε σειρά από πλειστηριασμούς. Με είχαν καλέσει εκ νέου να απολογηθώ, αλλά δεν ανέβηκα στο παρακράτος που έχουν στήσει εκεί στην Ασφάλεια». «Στο χειρότερο εφιάλτη μου δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι ο Τσίπρας θα έφτανε στο σημείο να μας κλείσει φυλακή. Δεν ντρέπονται που είναι ακόμα στην κυβέρνηση;», διερωτήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι «έχουν κατακρεουργήσει τη Δημοκρατία».

«Μόνο διεστραμμένοι εγκέφαλοι θα μπορούσαν να διανοηθούν ότι το μοντέλο της Συμφωνίας των Πρεσπών θα μπορούσε να εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση των απαράδεκτων τούρκικων βλέψεων και διεκδικήσεων στο Αιγαίο και τη Θράκη».

Τα παραπάνω τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, από τη Ρόδο, όπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την 71η Επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

«Μία εγκληματική λογική ανάλογη με αυτή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν εφαρμοζόταν στο Αιγαίο θα σήμαινε μια ολοκληρωτική παράδοση και καταστροφή για τη χώρα μας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός.

«Οι εορτασμοί στη Ρόδο για την 71η επέτειο της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα ήταν για μένα ένα μεγάλο και ιδιαίτερα συγκινητικό γεγονός. Η 71η επέτειος της ενσωμάτωσης τιμήθηκε με μια πολύ μεγάλη συμμετοχή πολιτών και νεολαίας, συμμετοχή η οποία μετέτρεψε την επέτειο σε ένα μεγάλο μήνυμα ελευθερίας και ένα μήνυμα για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση της χώρας μας», ανέφερε ακόμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ακόμα, αναφέρθηκε, στον «πανύψηλο ΦΠΑ 24%» στα Δωδεκάνησα, σημειώνοντας πως «αποτελεί καταστροφή για την τοπική οικονομία και την κοινωνία» και πρότεινε «την άμεση εφαρμογή μονοψήφιου το πολύ συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα νησιά του Αιγαίου με ταυτόχρονη αυστηροποίηση των ελέγχων και ποινών για την απόδοση του». «Αν εφαρμοζόταν αυτή η πρόταση μας με την απαραίτητη συνέπεια τότε τα έσοδα του Δημοσίου από το ΦΠΑ δεν θα μειώνονταν αλλά μάλλον θα αυξάνονταν. Ενώ, θα τονώνονταν η ανάπτυξη όχι μόνο στα νησιά μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας της ΛΑΕ.