Λάρισα: Πρόσφυγες βρέθηκαν κλειδωμένοι σε φορτηγό-ψυγείο

311
Πρόσφυγες βρέθηκαν κλειδωμένοι σε φορτηγό

Σε τραγωδία λίγο έλειψε να εξελιχθεί μία υπόθεση στη Λάρισα. Την παραμονή των Χριστουγέννων έξι Αφγανοί πρόσφυγες σώθηκαν τελευταία στιγμή, χάρη στην παρατηρητικότητα αστυνομικών του Τμήματος Tροχαίας Αυτοκινητόδρομων ΠΑΘΕ Λάρισας.

Οι πρόσφυγες βρίσκονταν μέσα σε φορτηγό-ψυγείο, που μετέφερε πορτοκάλια και φράουλες και μάλιστα ο διακινητής είχε κλειδώσει την πόρτα.

Έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς, που σταμάτησαν το φορτηγό για έλεγχο, στα διόδια Μακρυχωρίου, καθώς χτυπούσαν με τα χέρια και τα πόδια τους τις πόρτες του ψυγείου.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της 24ης Δεκεμβρίου, οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο το φορτηγό-ψυγείο. Ο οδηγός επέδειξε τα απαραίτητα τιμολόγια και αμέσως μετά έβαλε μπρος για να συνεχίσει το δρομολόγιο.

Εκείνη τη στιγμή, οι αστυ­νομικοί άκουσαν έναν απροσδιόριστο έντονο θόρυβο και εκτιμώντας ότι μπορεί να πρόκειται ενδεχομένως για μηχανική βλάβη, επενέβησαν εκ νέου ζητώντας από τον οδηγό να ακινητοποιήσει το φορτηγό.

Τότε, διαπίστωσαν πως ο θόρυβος προέρχεται από το ρυ­μουλκό του φορτηγού και τον προκαλούσαν σκόπι­μα οι πρόσφυγες που χτυπούσαν και κλωτσούσαν την πόρτα του ψυγείου για να απελευθερωθούν καθώς είχαν ξεπαγιάσει.

Αστυνομικοί οδήγησαν το φορτηγό – ψυγείο στο Τμήμα Τεμπών, όπου διαπι­στώθηκε ότι στο εσωτερικό του ρυμουλκού ήταν κλειδωμένοι οι έξι Αφγανοί.

Σύμφωνα με την «Ελευθερία», οι πρόσφυγες (ηλικίας 15,17,19, 20, 21 και 22 ετών) είχαν πληρώσει τουλάχιστον 200 ευρώ ο καθένας σε διακινητή, ομοεθνή τους, προκειμένου να περάσουν υποτίθεται από την Πάτρα στην Ιταλία.

Αστυνομικοί του Τμήματος Τεμπών συνέλαβαν τον 51χρονο Βούλγαρο οδηγό του φορ­τηγού και αναζητούν δομή για τη φιλοξενία των δύο ανήλικων προσφύγων, αναφέρει το onlarissa.gr.

Πληροφορίες της «Ελευθερίας» αναφέρουν ότι ο οδηγός αρνείται πως γνώριζε για τη μεταφορά των προσφύγων και δήλωσε ότι οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν παρά­νομα στο φορτηγό του.

Οι έξι πρόσφυγες είναι καλά στην υγεία τους και μάλιστα επειδή δια­θέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, οι τέσσερις εξ’ αυτών αφέθηκαν χθες, Πέμπτη, ελεύθεροι.