Λέσβος: Αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά των μεταναστών στο Καρά Τεπέ(Photos)

71
Λέσβος: Αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά των μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Eπιχείρηση της Aστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί στη Λέσβο για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στον νέο καταυλισμό στο Καρά Τεπέ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή της Λέσβου όπου έχουν κατασκηνώσει οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Aστυνομίας, οι 70 γυναίκες αστυνομικοί που έφτασαν την Τετάρτη στο νησί από την Αθήνα, σε μια επιχείρηση ανθρωπιστικού χαρακτήρα, όπως λένε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φροντίζουν να μεταφέρουν πρώτα τις γυναίκες και τα παιδιά που είναι στον άτυπο καταυλισμό, στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ.

Οι αστυνομικοί είναι ντυμένοι με ειδικές άσπρες στολές και μεταφέρουν τους μετανάστες στο εσωτερικό της δομής. Μέχρι χθες ήταν μέσα 1.700 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι Αρχές εκτιμούν ότι άλλοι τόσοι θα μπουν σήμερα.

Συνολικά στην επιχείρηση συμμετέχουν 140 αστυνομικοί. Την επιχείρηση  παρακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Η μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στον καταυλισμό θα γίνεται αφού πρώτα υποβληθούν σε rapid test για τον κορωνοϊό.

Οι χιλιάδες άνθρωποι που έμειναν στο δρόμο, μετά τη φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας αρνούνται στην πλειονότητά τους να πάνε στον καταυλισμό, θεωρώντας ότι έτσι θα φύγουν από το νησί.

karatepe2

karatepe3

kara-tepe25