Λεβέντης: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνά με λιγότερους από 151 βουλευτές»

64
Λεβέντης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνά με λιγότερους από 151 βουλευτές

«Το πνεύμα του Συντάγματος είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κυβερνά με λιγότερους από 151. Θίχτηκαν επουσιώδη άρθρα. Τα ουσιώδη έμειναν τα ίδια», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ξεκινώντας την ομιλία του στην Ολομέλεια της της Βουλής.

Απαντώντας στον Πάνο Καμμένο, είπε ότι «αν οποιοσδήποτε από τους εταίρους της κυβέρνησης πήγαινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μία ημέρα πριν τις Πρέσπες, η κυβέρνηση θα έπεφτε».

Ακόμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρόσθεσε: «Δεν είναι τίμιο άλλοι να θυσιάστηκαν και άλλοι, στο όνομα ενός δήθεν εκσυγχρονισμού, να ισοπεδώνουν τα πάντα. Ούτε είναι τίμιο ο πρωθυπουργός να διεξάγει μυστικές συνομιλίες με τον Αρχιεπίσκοπο».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Μία από τις μάστιγες της Ελλάδας, είναι το ρουσφέτι. Κάναμε τίποτα για την ποινικοποίησή του; Όχι. Αρκεστήκαμε να πούμε ότι όλα θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ. Γνωρίζετε ότι στο ΑΣΕΠ βάζουν πολύ δύσκολα θέματα, ώστε όλοι να παραδίδουν λευκή κόλλα; Για να μπαίνουν οι υπόλοιποι με ρουσφέτι. Το ρουσφέτι υπάρχει ακόμα».

«Η μετακίνηση βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο, είναι το πιο ανέντιμο πράγμα, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν επιλεγεί με λίστα από τα κόμματά τους.

Να κατοχυρωθεί συνταγματικά η συμμετοχή των εργαζομένων στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η έγκριση ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, πρέπει να εγκρίνεται από τη Βουλή και όχι να αποφασίζει εν κρυπτώ ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών», είπε ακόμα ο Βασίλης Λεβέντης.