Λιανεμπόριο: Έκτακτη στήριξη 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και €1.000 ανά εργαζόμενο (Video)

181
Λιανεμπόριο: Έκτακτη στήριξη 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και €1.000 ανά εργαζόμενο για όσα καταστήματα έμειναν κλειστά τα Χριστούγεννα

Για όσα καταστήματα έμειναν κλειστά τα Χριστούγεννα

Έκτακτη επιδότηση στα καταστήματα του Λιανεμπορίου που έμειναν κλειστά και την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και δεν μπόρεσαν να δουλέψουν ούτε με τη μέθοδο του click away, αλλά και στους εργαζομένους εξήγγειλε o Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ότι κάθε επιχείρηση θα λάβει εκτάκτως 3.000 ευρώ και ο κάθε εργαζόμενος 1.000 ευρώ.

«Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως Ελευσίνα και Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown και δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν οι επιχειρήσεις καμία πώληση ούτε με το click away. Αυτές οι επιχειρήσεις που βρέθηκαν σε δυσμενέστερη θέση λόγω μιας ατυχούς συγκυρίας λόγω της πανδημίας, θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση -όχι επιστρεπτέα ή δάνειο- 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δείτε την παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη Βουλή: