Λιανεμπόριο: «Πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους για άνοιγμα των καταστημάτων

160
Το «πράσινο φως» άναψε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.

Το «πράσινο φως» άναψε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.

Μετά από αυτή την απόφαση των λοιμωξιολόγων και των υπόλοιπων ειδικών, η Κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν με click away και κάποια με click in shop.

Ειδικότερα, οι ειδικοί εισηγούνται να ανοίξουν παντού τα καταστήματα με τη μέθοδο του ραντεβού μέσα στο κατάστημα (click in shop) και του click away, αλλά μόνο με click away στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιλαμβάνονται η Δυτική Αττική, η Βοιωτία, η Ροδόπη, η Αργολίδα, η Κοζάνη και όλες οι περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς τοπικού lockdown.

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων αφορά το σύνολο του λιανεμπορίου και τα κομμωτήρια. Πάντως, οι λοιμωξιολόγοι, στη διάρκεια της συνεδρίασής του επισήμαναν ότι το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει από τη Δευτέρα, αλλά με προϋποθέσεις, όπως τα αυξημένα τεστ.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί τους ειδικούς είναι το αν θα ανοίξουν ή όχι οι εκκλησίες.

Το άνοιγμα των καταστημάτων είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, λέγοντας ότι υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων.