Λιθουανία: Η κεντρική πλατεία του Βίλνιους έγινε... παραλία (Photos)

358
Λιθουανία: Η κεντρική πλατεία του Βίλνιους έγινε... παραλία

Η πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους, βρίσκεται τρεις ώρες μακριά από οποιαδήποτε παραλία.

Όμως, οι τοπικοί αξιωματούχοι κατάφεραν να… φέρουν την παραλία στους κατοίκους της πόλης.

Στις 23 Ιουνίου, η τοπική αρχή μετέτρεψε την πλατεία Lukiškės, τη μεγαλύτερη του Βίλνιους σε μια «Ανοιχτή Παραλία», με άμμο, ξύλινα μονοπάτια, ξαπλώστρες, πύργο ναυαγοσώστη και αποδυτήρια.

Όλα αυτά μεταφέρθηκαν στην πλατεία ώστε οι κάτοικοι της πόλης να μπορούν να αισθάνονται ότι βρίσκονται στην παραλία χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Αν οι άνθρωποι του Βίλνιους δεν μπορούν να πάνε στη θάλασσα, τότε η θάλασσα θα έρθει στο Βίλνιους» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Ρεμίγκιους Σιμάσιους.

«Δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έπρεπε να αλλάξουν δραστικά τις ήδη προγραμματισμένες διακοπές τους λόγω καραντίνας» δήλωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Λιθουανίας.

«Τα δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα της Νότιας Ευρώπης δεν είναι εύκολα προσβάσιμα αυτή τη στιγμή και οι παραλίες της Βαλτικής Θάλασσας θα είναι γεμάτες κόσμο το καλοκαίρι. Γι 'αυτό χρειαζόμασταν μια λύση για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αναπληρώσουν τις διακοπές στην ίδια την παραλία του Βίλνιους», είπε o Ρεμίγκιους Σιμάσιους.

Η «παραλία» θα είναι ανοιχτή για ηλιοθεραπεία, οικογενειακή ψυχαγωγία και μπιτς βόλεϊ για όλους. Και, για να γίνει ακόμα πιο ρεαλιστική, θα φιλοξενεί μια μεγάλη οθόνη που θα προβάλλει εικόνες με κύματα συνοδευόμενες από χαλαρωτικούς ήχους της Βαλτικής Θάλασσας όλη την ημέρα.

Τη νύχτα, στη γιγαντοοθόνη θα προβάλλονται ταινίες και συναυλίες.