Λιβύη: Προθεσμία μέχρι αύριο ζήτησε ο Χάφταρ για να σκεφτεί τη συμφωνία εκεχειρίας

427
Λιβύη: Προθεσμία μέχρι αύριο ζήτησε ο Χάφταρ για να σκεφτεί τη συμφωνία εκεχειρίας

Προθεσμία μέχρι αύριο, Τρίτη, ζήτησε ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ για να σκεφτεί τη συμφωνία εκεχειρίας στη Λιβύη.

Σε καλό δρόμο μεν, αλλά χωρίς επίτευξη συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη βρίσκονται οι αντιμαχόμενες πλευρές, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στις συνομιλίες που διεξάγονται στη Μόσχα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι ορισμένες πλευρές που μετέχουν στη σύγκρουση υπέγραψαν την κατάπαυση πυρός. Όμως, ο στρατάρχης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χάφταρ ζήτησε περισσότερο χρόνο για να σκεφτεί το ζήτημα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Χαλίφα Χάφταρ ζήτησε χρόνο μέχρι την Τρίτη το πρωί για να σκεφτεί τη συμφωνία.

Οι συνομιλίες της Κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ και των εκπροσώπων του Χαλίφα Χάφταρ διεξάγονται στη Μόσχα, ενώ Ρωσία και Τουρκία παροτρύνουν τις δύο πλευρές να υπογράψουν εκεχειρία και να τερματίσουν τον πολύμηνο πόλεμο, ετοιμάζοντας το έδαφος για να σταθεροποιηθεί η χώρα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία για την κατάπαυση πυρός προβλέπει εκεχειρία χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ενώ οι δύο πλευρές δεσμεύονται ότι θα προσπαθήσουν τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Τρίπολη και τις υπόλοιπες πόλεις.