Λονδίνο: Πωλήθηκε το εμβληματικό ξενοδοχείο Ριτζ

259
Λονδίνο: Πωλήθηκε το εμβληματικό ξενοδοχείο Ριτζ

Πωλήθηκε αντί 900 εκατομμύρια ευρώ το εμβληματικό ξενοδοχείο Ριτζ στο Λονδίνο.

Οι ζάπλουτοι αδερφοί Μπάρκλεϊ εμφανίζονται διχασμένοι γι' αυτήν την πώληση σε Καταριανό επενδυτή ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Την πώληση ανακοίνωσε το βρετανικό δικηγορικό γραφείο Macfarlanes, που παρείχε συμβουλές στον νέο, μυστηριώδη αγοραστή.

Το Ριτζ βρίσκεται στο Πικαντίλι, στην καρδιά του Λονδίνου και είναι ένα από τα σπουδαιότερα μέγαρα της βρετανικής πρωτεύουσας. Έχει 130 δωμάτια, με τη διανυκτέρευση να τιμάται από 650 στερλίνες και να ξεπερνά τις 6.000 στερλίνες για τη μεγαλύτερη σουίτα.

Ο εκπρόσωπος εξήγησε ότι προτεραιότητα της νέας ιδιοκτησίας είναι να βοηθήσει το προσωπικό των 450 εργαζομένων του ξενοδοχείου, που ιδρύθηκε το 1906, και να ανοίξει εκ νέου τις πύλες του το συντομότερο δυνατό αφού περάσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Το ποσό της αγοραπωλησίας δεν ανακοινώθηκε, αλλά είναι μεταξύ 700 και 800 εκατομμυρίων στερλινών (έως 900 εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Η βρετανική οικογένεια Μπάρκλεϊ προσπαθούσε εδώ και μήνες να πουλήσει το ξενοδοχείο που απέκτησε το 1995 αντί 75 εκατομμυρίων στερλινών.

Το Ριτζ ήταν το κόσμημα της αυτοκρατορίας της, η οποία υπολογιζόταν μέχρι τότε σε οκτώ δισεκατομμύρια στερλίνες και περιλαμβάνει την Daily Telegraph.

Η πώληση του ξενοδοχείου έφερε στο φως τη διαφωνία των δίδυμων αδελφών Φρέντερικ και Ντέιβιντ, οι οποίοι δεν συμφωνούσαν στην τιμή πώλησης, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.