Λοβέρδος: «Μήπως ο Τσίπρας εκβιάζεται για την υπόθεση Novartis;»

657
Λοβέρδος: «Μήπως ο Τσίπρας εκβιάζεται για την υπόθεση Novartis;»

Στο ζήτημα που έχει προκύψει με την κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η λιπομαρτυρία είναι αδίκημα, και προβλέπεται το μέτρο της βίαιης προσαγωγής. Σε ό,τι αφορά στην ειδική περίπτωση των προστατευόμενων μαρτύρων ή των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, κατά τον νόμο έχουν υποχρέωση συνεργασίας με τις Αρχές», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Αποφεύγουν να εμφανιστούν γιατί φοβούνται», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στην εκπομπή Live News στο Mega.

Ακόμα, ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε θεσμικά ακατανόητη την παρέμβαση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην υπόθεση. «Μήπως ο πρώην πρωθυπουργός εκβιάζεται; Μήπως του λένε ότι “αν δεν βγεις να στηρίξεις, εμείς θα τα πούμε όλα”; Το ερώτημα αυτό είναι αδυσώπητο και πρέπει να απαντηθεί», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

«Εγώ δεν είμαι ικανός να το απαντήσω αλλά είμαι ικανός να διερωτηθώ “γιατί έπρεπε να κάνει παρέμβαση ο πρώην πρωθυπουργός;” Δεν αρκούσε ένα κορυφαίο του στέλεχος; Είναι προστάτης των κουκουλοφόρων;», πρόσθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.