Λοβέρδος: Ο Θεοχαρόπουλος αντιπολιτεύεται εμάς, όχι την κυβέρνηση

171

Στις εξελίξεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι οι αποφάσεις της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, είναι να τεθεί εκτός ΚΟ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και να παραδώσει την έδρα του. Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος «αντιπολιτεύεται όχι την κυβέρνηση, αλλά εμάς».

Επέμεινε στην ανάγκη να συγκροτηθεί ο ενιαίος φορέας της κεντροαριστεράς και ότι σε κάθε περίπτωση, όλα θα συζητηθούν στο συνέδριο που ανακοίνωσε η κ. Γεννηματά.

Σχετικά με τις προσπάθειες Τσίπρα να εμβολίσει το χώρο, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι ο πρωθυπουργός «έχει φάει πόρτα και δεν έχει σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία και την Αριστερά».

Ρωτήθηκε και για τα όσα έγιναν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, λέγοντας ότι σήμερα (δεύτερη μέρα της συζήτησης) η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί, αλλά υπήρχε από την προηγούμενη εβδομάδα έντονη φημολογία ότι το Μαξίμου θα καταφύγει σε αλχημείες για να έχει πλειοψηφία.

Τόνισε πως έχει πάει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών και όχι η ρηματική διακοίνωση στην οποία περιέχονται οι συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια.