Μ.Σαλβίνι: Μη μας συγκρίνετε με τον Α.Τσίπρα που πρόδωσε τον λαό

304

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις για την Ελλάδα του επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά και υπουργού εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι.

Ο Σαλβίνι στον πόλεμο που έχει ανοίξει η κυβέρνηση του με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η Ιταλία δεν θα γίνει Ελλάδα», μεταφέροντας έτσι και τη διεθνή άποψη για την ελληνική κυβέρνηση και τους χειρισμούς της απέναντι στους Έλληνες.

Αυτό που ουσιαστικά ξεκαθάρισε είναι ότι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν μια προδοσία που πηγάζει από την κυβέρνηση της χώρας και επεσήμανε ότι δεν θα επιτρέψει οι Ιταλοί να έχουν το ίδιο μέλλον.

Δηλώσεις τέτοιου τύπου έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς καθρεφτίζουν την εικόνα της ελληνικής κυβέρνησης στη διεθνή πολιτική σκηνή και τον κόσμο, μια εικόνα που αν δεν αλλάξει ριζικά, πρέπει τουλάχιστον να ανοίξει περιθώρια βελτίωσης με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Απαντώντας σε μία ακόμη ερώτηση εάν φοβάται το ενδεχόμενο τα spreads να εκτοξευθούν στις 400 μονάδες βάσης, προσέθεσε «και τι θα γίνει εάν φθάσουν στις 500 ή τις 600 ή τις 700; Ελπίζω ότι αυτό δεν θα γίνει, γιατί θα πλήξει τις αποταμιεύσεις των Ιταλών και τις δικές μου.

Επαναλαμβάνω εάν εξετάσουν προσεκτικά την ιταλική οικονομία, τότε τα spreads θα υποχωρήσουν. Εάν, όμως, υπάρχουν κάποιοι που προχωρούν σε πωλήσεις γιατί δεν τους αρέσει η ιταλική κυβέρνηση και γιατί υπακούν στις εντολές της Ευρώπης, θα πρέπει να τους θυμίσω ότι εμείς ως κυβέρνηση δεν θα κάνουμε πίσω.

Οι Ιταλοί είναι εδώ έτοιμοι να μας στηρίξουν. Και επαναλαμβάνω, εμείς δεν θα έχουμε την κατάληξη της Ελλάδας».