«Μαγείρεμα» στην Επιτροπή για τις «Πρέσπες»: Ο Βούτσης έβαλε τον Δανέλλη

12

Τον Σπύρο Δανέλλη όρισε ως ανεξάρτητο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, προκειμένου να δημιουργηθεί ευνοϊκή για τον ΣΥΡΙΖΑ πλειοψηφία και να περάσει το σχετικό νομοσχέδιο για τις Πρέσπες.

Η συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας ξεκινά το απόγευμα. Σύμφωνα με την τελευταία της σύνθεση, η Επιτροπή διαθέτει συνολικά 55 βουλευτές εκ των οποίων οι 27 στον ΣΥΡΙΖΑ, 14 ΝΔ, 4 ΔΗΣΥ, από 3 Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, από 1 η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ένας ανεξάρτητος.

Ο Σπύρος Δανέλλης έδωσε ήδη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα και έχει ταχθεί υπέρ των Πρεσπών.

Έτσι με την ψήφο του, η κυβέρνηση εξασφαλίζει το «28» (απόλυτη πλειοψηφία στην Επιτροπή) για να στείλει τις Πρέσπες στην Ολομέλεια.

Υπενθυμίζεται πως εως τώρα οι τοποθετήσεις ανεξάρτητων βουλευτών στις κοινοβουλευτικές επιτροπές πραγματοποιούνταν μετά από συνεννόηση των μελών της «δεξαμενής» των ανεξάρτητων ή μετά από κλήρωση.

Η ενέργεια του κ. Βούτση να παρακάμψει την πάγια τακτική - χωρίς ωστόσο να καταπατήσει τον Κανονισμό – φανερώνει και το άγχος της κυβέρνησης να «συρράψει» νέες πλειοψηφίες ενόψει της συζήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.