«Μαϊμού» αστυνομικός προσπάθησε να εξαπατήσει γυναίκα στο Χαϊδάρι

238

Συνελήφθη, στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Χαϊδαρίου, 45χρονος αλλοδαπός για απόπειρα απάτης, ενώ αναζητούνται δυο ακόμα συνεργοί του.

Ειδικότερα, ο 45χρονος κάλεσε τηλεφωνικά 36χρονη γυναίκα, συστήθηκε ως αστυνομικός, ενημερώνοντάς την ψευδώς σχετικά με εμπλοκή συγγενικού της προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ανήλικου κοριτσιού και απαίτησε το χρηματικό ποσό των -70.000- ευρώ, προκειμένου οι γονείς του ανήλικου να μην προβούν σε καταγγελία.

Η παθούσα, αφού πρώτα διαπίστωσε ότι πρόκειται για απάτη, συμφώνησε να παραδώσει τα χρήματα σε προκαθορισμένο σημείο, ειδοποιώντας παράλληλα την Αστυνομία.

Ακολούθως, ο δράστης συνελήφθη, τη στιγμή που παραλάμβανε τσάντα με χρηματικό ποσό, τοποθετημένη από την παθούσα υπό την καθοδήγηση των αστυνομικών, κάτω από κάδο απορριμμάτων στην περιοχή του Χαϊδαρίου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.