Μακελειό στο Τέξας: Έλληνας ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στο λύκειο Santa Fe (Video&Photos)

65

Ελληνικής καταγωγής είναι ο 17χρονος δράστης του μακελειού στο λύκειο Santa Fe στο Τέξας των ΗΠΑ.

O 17χρονος Έλληνας άνοιξε πυρ αδιακρίτως, στοιχίζοντας τη ζωή τουλάχιστον δέκα ανθρώπων, στην πλειονότητά τους μαθητών.

Όπως μετέδωσε το CBS, επικαλούμενο τις αστυνομικές αρχές, ο φερόμενος ως δράστης ονομάζεται Δημήτρης Παγκουρτζής και έχει συλληφθεί, ενώ έχει γίνει η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ο 17χρονος πριν την εισβολή στο σχολείο πόσταρε στο Facebook και μετά από λίγο «κατέβασε», μπλουζάκι που γράφει «Born to Kill».

Παράλληλα, το δημοσίευμα σημειώνει πως ακολουθούσε λογαριασμούς που σχετίζονταν με τα όπλα, ενώ σε μια φωτογραφία έχει μία μπλούζα που γράφει «Γεννημένος να σκοτώνω».

dimitrios-pagourtzis1-660x330

Το προφίλ του Έλληνα μακελάρη

Ένας λογαριασμός στο Instagram που φαίνεται να ανήκει στον νεαρό, τον δείχνει να ακολουθεί λογαριασμούς που σχετίζονται με τα όπλα ό πως «sickguns» ή «gunspictures», καθώς και άλλους όπως Guns Fanatics, Guns Lovers και Guns Glory.

Μόνο τρεις φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί σε αυτόν τον λογαριασμό και έδειχναν ένα παιδικό πιστόλι σε video game, μία φωτογραφία ενός βατράχου και μία φωτογραφία ενός όπλου μαζί με ένα μαχαίρι και ένα φακό στο κρεβάτι του.

Το bio του στο Facebook ανέφερε: YouTube is a Comma Kazi. Είναι ο μόνος με καμικάζι πιλότο. Έχω μερικές playlist εκεί. Επίσης έδινε οδηγίες πώς να προφέρουν το όνομά του - di-MI-tree-oas pag-OR-cheez – και τους κατηύθυνε να παρακολουθούν βίντεο εκεί.

Επίσης, στη σελίδα υπήρχε επίσης μία φωτογραφία μίας μαύρης καμπαρντίνας, την οποία φορούσε ο 17χρονος κατά τη διάρκεια του μακελειού.

Συμμαθητές του ανέφεραν ότι συχνά ο Παγουρτζής έπεφτε θύμα bullying, τόσο από μαθητές, όσο και από καθηγητές.