Μακρίσια Ηλείας: Διαρρήκτες έχουν ρημάξει το χωριό - Παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους oι κάτοικοι

103

Την περιφρούρηση του χωριού τους αποφάσισαν οι κάτοικοι στα Μακρίσια Ηλείας, που όπως ανακοίνωσαν «παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους».

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, καθώς το τελευταίο διάστημα σημειώνονται διαρκώς κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στα σπίτια του χωριού.

Σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, με αντικείμενο την αντιμετώπιση των διαρρηκτών, οι κάτοικοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν περιφρούρηση. Η δράση των διαρρηκτών μάλιστα έχει επεκταθεί και σε γειτονικές κοινότητες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν αποφάσισαν τα εξής:

«Οι κάτοικοι των Μακρισίων παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.

Το τελευταίο 10ήμερο, το Δ.Δ. Μακρισίων κατόπιν αλλεπάλληλων κλοπών βρίσκεται σε ιδιαίτερα ανάστατη κατάσταση και ανησυχία για ότι αφορά την ασφάλεια των κατοίκων του.

Για τον λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαίο από το Τοπικό Συμβούλιο και τους υπόλοιπους φορείς έκτακτη Γενική Συνέλευση με κύριο και μοναδικό θέμα την “αντιμετώπιση των διαρρηκτών.

Κατόπιν διαφόρων προτάσεων για το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει, οι κάτοικοι κατέληξαν ως πρώτη λύση την έντονη περιφρούρηση όλων των επίμαχων σημείων κατά ομάδες καθόλο το 24ωρο σε όλη την περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος, καθώς και σε όλες τις προσβάσεις, εισόδου και εξόδου από και προς το Δημοτικό Διαμέρισμα».